Moje úplně první, domácí sushi

Je téměř neuvěřitelné, že někdo, kdo zbožňuje a téměř až uctívá sushi, si ho nikdy neudělal sám doma a vlastně ho už skoro dva roky vůbec neměl.
Sushi je drahá záležitost. Drahé je i to, které si můžete koupit v supermarketu, natož to kvalitní v restauracích, ale nedopřát si ho jednou za čas je hřích. Dost tedy bylo hřešení.

Na výrobu sushi jsem použila bambusovou podložku, řasy nori, sushi rýži, rýžový ocet, sójovou omáčku a zázor (nakládaný jsem nesehnala a tak musel postačit čerstvý). Jako náplň jsem si zvolila cuketu. Co se týče postupu, tak ten je vcelku jednoduchý, ale dokud nebudu mít všechny mouchy vychytané, nerada bych sem pouštěla nějaká moudra.






1 comment

  1. Vypadá to skvěle, jseš dobrá! Pro mě je děsivý experiment už jen suši vyzkoušet profesionálně udělané (mám blok z toho, že je to syrové maso), ale rozhodla jsem se hecnout a ochutnat ho. Natož takové věci zkoušet doma, sodoma gomora! :D

    ReplyDelete

Děkuji za komentář. Doufám, že se článek líbil a opět se uvidíme.